tisdag 31 mars 2015

Dag tre- med bra väder! 😃

I dag har vi faktiskt haft bra väder, soligt och fint men blåsigt.

Grupp ett började dagen med tipspromenad i byn Cobham. Där skulle vi leta ledtrådar av typen när byggdes skolan och vad hände med postkontoret? 
 

Gatan i Cobham

Cobham Church
 
Grupp 2 hade ett litet hål i sitt schema innan de skulle simma med Peter. Skolan vi är på har en egen simhall och vi passade på att kolla simkunnigheten hos alla idag. 


Efter lunch gick grupp två tillbaka till Cobham en gång till, den här gången i fint väder och fick köpa var sin glass om de ville medan grupp 1 simmade och badade. 

Våra sista lektioner här på Cobham Hall var bild och kemi. Grupp 1 gjorde färdigt sina fågeltryck med Nik, bildläraren och fick mycket beröm för sitt jobb och för sina goda engelskakunskaper. Det har varit något vi alla varit imponerade av under hela veckan, hur duktiga de är på engelska och hur lätt det är för era barn att uttrycka sig. De har inga som helst bekymmer att samtala med vem som helst här på Cobham om nästan vad som helst.



Grupp två hade kemi men Martin och laborerade med fruktjuice. Även dom fick beröm för sitt fina uppträdande och hur de laborerade. Kemiläraren Martin jämförde dem med engelska elever och menar att svenska barn är bättre och noggrannare än de engelska. Kul att höra tycker jag!



måndag 30 mars 2015

Dag 2-Richard och Rochester

I dag har inte varit lika intensivt som gårdagen. Grupp 1 började dagen med att träffa Richard Neville igen, historieberättaren som var och hälsade på oss i Linköping för några veckor sedan. Han berättade en saga för oss om varför krokodilen inte har någon tunga och sen var det vår tur att skriva en berättelse till honom.

Richard och hans dockor



Melissa och Herin skriver

Sen hade de lite fritid medan grupp 2 träffade Richard och lyssnade på hans fantastiska berättelse om tigern och getterna.




 
Sen fick vi vår matsäck och åkte till Rochester och besökte slottet, eller det som är kvar av slottet

Rochester Castle byggt på 1000-talet
och fick en guidad tur i katedralen. I katedralen fick vi klä ut oss till munkar, eftersom det en gång varit ett munkkloster, och lära oss om hur det var att leva som munk på medeltiden.
 Söta munkar...

Signalen för tystnad och luva på från guiden.

Ayad låtsas vara en olydig munk och fick prova på bestraffning på munksätt.

Katedralen sedd från slottet.

 Lite tid till shopping blev det också. Mest godis och smycken.
Så här glada är vi!

söndag 29 mars 2015

Var forsta dag pa Cobham Hall

Det har blir ett konstigt blogginlagg eftersom det fattas nagra bokstaver pa tangentbordet...

Nu har vi varit på Cobham i ett helt dygn. Resan hit gick jättebra och ingen mådde illa. Vi fick våra rum nar vi kom fram och sen åt vi middag i stora matsalen.

Här är vi pa flygplatsen Gatwick och väntar pa bussen till Cobham

Själva Cobham Hall





Vart hus Bligh House dar vi bor.
Idag har grupp 1 haft bild dar vi borjade pa vara fageltryck. Vi borjade med att teckna av var sin fagel. Pa tisdag ska vi ha bild igen och fortsatta.

Efterat hade vi dans med Rachel och vi fick dansa pakistansk dans.


Pa eftermiddagen hade grupp 1 forst biologi med Richard O och Chris. Da satte vi ut en falla for igelkottspar och sa kollade vi pa insekter som vi fangade. Som ni ser pa bilderna sa ar inte vadret det basta och det blaser massor.
 Cobhams aldsta trad, 400 ar.
Det kravdes fem elever for att na runt.

Sen var det skont att ga in och ha kemi.
Grupp tva borjade dagen med att ga tipspromenad till byn. Tyvarr sa regnade det sa det var inte sa kul.






Efter tipspromenaden var det deras tur att ha bild och sen var det lunch. Efter lunch hade vi dans men manga var matta och trotta och hade inte riktigt lust. Da var det battre att fa ga ut och kolla pa insekterna for da hade det slutat regna.

Vi har haft en fullspackad dag och kommer somna tidigt i kvall igen. Jag aterkommer i morgon med rapport om var utflykt till Rochester.

fredag 13 mars 2015

Till matteprov

Koordinatsystem: Du ska kunna pricka ut en punkt i ett koordinatsystem. Du ska också kunna namnge (t ex 3,-4) redan givna punkter. Du ska kunna beskriva ett proportionellt samband, skriftligt eller med bild.


Sannolikhet:  Du ska kunna ange sannolikheten för t ex tärningskast, djur i en påse eller vinna på lotteri. Du ska kunna ange den i procent, med ett bråk eller som ett decimaltal.

Algebra: Du ska kunna teckna uttryck för t ex ålder, omkrets eller längd. Du ska kunna räkna ut x i en ekvation (likhet). Du ska kunna göra färdigt ett mönster och teckna ett uttryck för mönstret.