onsdag 28 augusti 2013


Här kommer nästa film som handlar om kort division. Det här är den lättaste varianten där alla talets delar går jämt upp. Det är inget nytt för er igentligen utan det har vi gjort i fyran.

Den lite svårare som vi också ska lära oss hittar du i den här filmen. Den handlar om hur man räknar när det blir rest, alltså när det inte går jämt upp.  Kolla på bägge, kolla många gånger så att du verkligen förstår och så har vi genomgång på måndag.

 
 
Vill du så kan du även kolla in MatteSvenne på Youtube när han räknar ett ännu klurigare tal.Sök på MatteSvenne Kortdivision på Youtube. Då har du verkligen ett stort försprång!

Inget svar ännu på Veckans problem eller har ni helt lagt av.....
Vi ses!

tisdag 27 augusti 2013

Klasskort!

Så här snygga var vi på skolkortet idag! Det blir en kanonbild i katalogen! ;-)
Nej då, jag bara skojar men vi tyckte att det var roligt att se så fula ut som möjligt. Schemat funkar fortfarande inte, så vi gör lite som vi vill med lektioner och Rektor Maria försöker så gott det går att få ordning på det.
 En ny film att titta på kommer snart.


torsdag 22 augusti 2013

Hej!
Här kommer första läxan att kolla på en film för att lära er något i förväg som vi ska jobba med nästa vecka. Det handlar om att räkna med multiplikationsalgoritmen.
Kolla noga, kolla många gånger så att du är med på vad de gör och så har vi en genomgång på måndag.

Jag kommer att använda det här sättet många gånger, att ni får en film eller en text att läsa på bloggen och sen efter det diskuterar vi eller har en genomgång i skolan. Hur låter det? Jag tycker det verkar vara ett bra sätt!

torsdag 8 augusti 2013

Klassrummet



 
Så här ser det ut i ert klassrum just nu och jag gör mitt bästa för att få det i ordning medan ni njuter av era sista dagar på lovet hoppas jag. En del av er ska ju festa ordentligt under tiden som är kvar och börja äta på dagarna igen. Andra kanske behöver lägga på ett kol med läsningen, eller?
Vi ses ialla fall den 15 augusti kl 8.10.